llf

Historia vuodesta 2011

2011

Edellisenä vuonna valmistuneen Visio2015 mukaisesti vuonna 2011 keskityttiin ikään kuin itse asiaan, elokuvien tekemiseen ja levittämiseen.

Place to Stay kiersi festivaaleja Suomessa, Euroopassa ja myös Amerikan mantereella. Elokuva valittiin Filmi- ja videokuvaajien liiton SM-festivaalin parhaaksi elokuvaksi, se voitti Blue Sea Film Festivalin avoimen sarjan ja sai Luxemburgista Unicasta pronssia. Elokuvalle avattiin myös omat Internet-sivut, jotka löytyvät osoitteesta www.placetostaymovie.com.

LLF osallistui kolmatta kertaa Uneton48-kilpailuun toukokuisena viikonloppna. 48:ssa tunnissa syntynyt elokuva Kirveellä veistetty kansa pääsi finaaliin kymmenen parhaan joukkoon ja se sai musiikistaan järjestäjien epävirallinen kunniamaininnan hienoimmasta sovituksesta. Teoksemme nähtiin elokuvateatteri-esityksen ohella kahdesti YLE Teemalla.

Kummipoika-elokuva kuvattiin maaliskuussa ja huhtikuussa. Jälkityöt edistyivät kesän ja sykyn mittaan, ensi-iltaa juhlittiin joulun alla.

Muutamaa Lentävä Lehmä Filmsin jäsentä haastateltiin suomalaisen harrastelijaelokuvan tilaa käsittelevään dokumenttiin Findie - Hikeä, Tekoverta ja Kyyneliä. Elokuvaillat ja käsikirjoituspiirit jatkuivat.