llf

Historia - vuodet 2003 - 2004

2003

Syksyllä Lentävä Lehmä Filmsin ensimmäisen elokuvan tekeminen oli kestänyt kaksi vuotta. Elokuva oli nimeltään S. Holmes ja TRI W. Se oli oikeastaan päättävä osa kvartologiaan, jonka osat valmistettiin esitettäviksi Torpparinmäen peruskoulun vanhempainilloissa ja muissa tilaisuuksissa. S. Holmes ja TRI W.:stä esitettiin versio koulussa jo vuoden 2003 keväällä, mutta lopullisen muotonsa elokuva se sai vasta syksyllä, kun moni tekijä oli jo jättänyt yläasteen taakseen.

2004

S. Holmes ja TRI W.:n valmistuminen oli pidempi ja vaikeampi prosessi kun kukaan osasi uskoa. Se ei siitä huolimatta riittänyt osoittamaan, että elokuvien teko on toivotonta ajanhukkaa. LLF:n seuraavasta elokuvasta päätettiin tehdä huomattavasti lyhyempi. Syntyi draamaelokuva nimeltä Illoin. Elokuva kuvattiin kesällä, leikattiin syksyllä ja ensi-iltansa se sai joulukuussa 2004.

Samana syksynä kuvattiin talteen myös Kallion lukion uusien ykkösten kastamisrituaali nasujaiset ja äidinkielen kirjallisuusessee Tuntemattomasta sotilaasta kuitattiin filmatisoimalla kirja uudestaan. Elokuvat valmistuivat vasta paljon myöhemmin. Café Avaran pikkujouluissa tallennettiin rytmiorkesteri WACK:n keikka.